[ad_1]
این تحلیل به قلم تحلیلگر مهمان، آقای عماد کوشا، نوشته شده است و ارزدیجیتال از نظر فنی هیچ تغییری در این تحلیل اعمال نکرده است.
بیت کوین تقریبا ۲ ماه است در محدوده قیمتی ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار در حال نوسان است. البته در این محدوده معاملهگران میتوانند با استراتژی مبتنی بر بازارهای خنثی بازدهی مناسبی را کسب کنند اما برای سرمایهگذاران و هودلرها سؤال اینجاست که بالاخره بیت کوین روند صعودی بلندمدت خود را پس هاوینگ ادامه میدهد یا فعلا در میانمدت، محدوده ۶۵ هزار دلار، اوج قیمت بیت کوین است و در حال حاضر شبیه به سال ۲۰۱۸ در یک فضای رکودی و حتی نزولی خواهیم بود؟
برای پاسخ به این سوال میبایست سناریوهای محتمل برای بیت کوین را بررسی کنیم و سعی کنیم سناریو محتملتر را از میان آنها انتخاب کنیم. در این تحلیل سعی شده با بررسی سناریوهای احتمالی و همچنین اقدامات مورد نیاز هر سناریو، سناریو محتملتر را پیدا کنیم. برای دستیابی به سناریو احتمالی از ابزار تحلیل تکنیکال و دادههای شبکه و بازار استفاده میکنیم. البته نکات آموزشی و توصیهای نیز در متن تحلیل به چشم شما خواهد خورد.
مرور تکنیکالی
بیت کوین بعد از سقفی که در محدوده ۶۵ هزار دلار در اواسط آوریل ۲۰۲۱ تشکیل داد، یک روند نزولی تا محدوده ۳۰ هزار دلار را تجربه کرده است. محدوده ۳۰ هزار دلار در حال حاضر با شاخصهای تحلیل تکنیکال یک حمایت معتبر به حساب میآید. از دلایل این اعتبار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تعداد برخورد (تقریبا ۱۰ بار)
- همپوشانی با محدوده فیبوناچی اصلاحی ۳۸ درصد
- در محدوده ۳۰ هزار دلار حمایت خریداران با حجم قابلقبولی همراه است. همچنین مدت زمان معتبر بودن این حمایت (تقریبا ۲۰۰ روز) برای حمایت مناسب بوده است.
بر اساس تحلیل تکنیکال هر چه محدوده حمایتی یا مقاومتی معتبرتری شکسته شود حرکت قیمتی پس از آن سریعتر و بزرگتر است؛ بنابراین در صورتی که این ارز دیجیتال از محدوده حمایتی ۳۰ هزار دلار عبور کند، میتواند روند نزولی بزرگ و سریعتری را تجربه کند. حال ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که زمانی که قیمت اعدادی پایین تر از ۳۰ هزار دلار را تجربه کرده و سپس به سرعت به محدوده بالا برمیگردد، چگونه از شکستهشدن محدوده ۳۰ هزار دلار مطمئن شویم؟
اگر به مباحث پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال برگردیم، متوجه میشویم که برای شکسته شدن یک محدوده حمایتی یا مقاومتی نظرات متفاوتی وجود دارد. بر اساس عملکرد بیت کوین میتوان تشکیل یک کندل ۴ ساعته یا حتی روزانه پس از شکسته شدن یک محدوده با همراهی حجم و شکل کندل مناسب (بدنه کندل نسبتا بزرگ) را معیار قرار داد. همچنین شکسته شدن خط روند صعودی اسیلاتور RSI نیز میتواند نشانه خوبی باشد.
نکته اصلی این است که بالاخره هر تحلیلی خطا دارد و شما باید سعی کنید تا میتوانید از شکستهشدنهای فیک (بعد از شکستهشدن مسیر اشتباهی را قیمت طی میکند) دوری کنید و آنها را تشخیص بدهید اما ممکن است باز هم خطا داشته باشید. پذیرش خطا و همچنین مدیریت تعداد خطا و کمینه کردن هزینه (ضرر) حاصل از خطا مسئله ماست.
پس از توضیحات بالا، بهتر است به سراغ سناریوهای احتمالی برویم. یک سناریو (سناریو اول) شکسته شدن محدوده ۳۰ هزار و سپس ریزش شدید و عمیق بیت کوین است.
سناریو بعدی (سناریو دوم) نوسان بیت کوین در محدوده ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار برای میانمدت است. در ۲ ماه گذشته نیز همین سناریو اتفاق افتاد یعنی بیت کوین بین محدوده ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار نوسان کرده و محدوده ۳۶ هزار دلار هم نقش مهمی داشته است.
در این سناریو بیت کوین در محدوده بین ۳۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار آنقدر نوسان میکند تا نشانهای از حمایت خریداران برای شکسته شدن مقاومت ۴۰ هزار دلار یا فروشندگان برای شکسته شدن حمایت ۳۰ هزار دلار دیده شود. این نشانه میتواند از جنس سرعت صعود یا نزول، الگوهای قیمتی، پیوتهای ماژور صعودی یا نزولی، تریگرهای زمانی و غیره باشد.
در سناریو سوم بیت کوین میبایست در وهله اول خط روند نزولی مشخص شده در تصویر را با قدرت بشکند و به سمت قیمتهای بالاتر حرکت کند. توصیه ما این است تا خط روند نزولی پر قدرت شکسته نشده است به صعودی بودن بیت کوین خوشبین نباشید.
در صورت وقوع سناریو سوم هدفهای قیمتی کوتاهمدت و میانمدت (تا اواخر ۲۰۲۱) مختلفی را میتوان ارائه کرد.
اگر سناریو سوم اتفاق افتد، قدرت خریداران ارزیابی شده و با ابزارهایی اهداف قیمتی ارائه میشود. در حال حاضر میتوان محدوده ۶۰ هزار دلار را اولین مقاومت معتبر دانست و در این بین محدودههای ۴۸ و ۵۵ هزار دلار را به عنوان فیبوناچیهای ٪۶۱.۸ و ٪۷۸ به عنوان قیمتهای مهم اعلام کرد.
مروری بر دادههای شبکه و بازار
میانگین متحرک نمایی ۷ روزه شاخص خالص انتقال بیت کوین از/به صرافیها در صعود اخیر بیت کوین منفی شده است. مقدار این شاخص تقریبا ۱۷۰۰- بیت کوین است که نشان میدهد به صورت میانگین در ۷ روز گذشته بیت کوین از صرافیها خارج شده است در نتیجه میتوان گفت احتمالاً سرمایهگذاران و فعالین پس از خرید بیت کوین آنها را از صرافیها خارج کرده و در کیف پول خود نگهداری میکنند. در صورتی که روند منفی این شاخص ادامه پیدا کند میتواند موجب تقویت سناریو سوم شود.
میانگین متحرک نمایی ۷ روزه آدرسهای جدید بیت کوین، روند نزولی خود را از محدوده ۶۵ هزار دلار شروع کرده و در روند خنثی فعلی این روند نزولی متوقف شده است. در صورتی که روند آدرسهای جدید بیت کوین صعودی شود، سناریو سوم تقویت شده و در صورتی که روند خنثی داشته باشد سناریو دوم و در وهله آخر اگر روند نزولی آن ادامه پیدا کند میتوان احتمال سناریو اول را بالاتر از بقیه دانست.
دو شاخصی که بررسی کردیم شاخص های مهمی هستند که می توانند به شما کمک کنند البته با توجه به سیستم حسابداری UTXO بیت کوین و همچنین داده های مربوط به صرافیها، ابزارهای مشتقه، ماینرها و غیره میتوان تحلیل های جامعتری را ارائه نمود که ما در این تحلیل به همین دو شاخص بسنده میکنیم.
نتیجه گیری؛ کدام سناریو را انتخاب کنیم؟
صعود اخیر بیت کوین از محدوده ۳۰ هزار دلار با توجه به سرعت بالایی که دارد حاوی نشانههایی است. از نظر نویسنده، تحلیل تکنیکال مهارتی تحلیلی است که تاخیر دارد یعنی نمیتوان پیشگویی کرد و میبایست بر اساس شرایط و نشانههای بازار در طول زمان تصمیم گرفت.
ممکن است با توجه به عوامل بنیادی و اخبار، رفتار و تمایل خریداران و فروشندگان در طول زمان تغییر کند؛ اما نیاز است یک سناریو بهعنوان مبنا مشخص شود تا بر اساس آن تصمیمگیری انجام شود و در صورتی که نشانه جدید یا تغییری در رفتار بازیگران بازار دیدیم، سعی کنیم سناریو مد نظر خود را تغییر دهیم.
با توجه به اینکه بیت کوین با صعود شارپ اخیر خود هنوز نتوانسته است به خط روند نزولی خود برسد، بهنظر سناریو دوم سناریو مناسبتری است. یعنی ممکن است که همچنان روند خنثی داشته باشد مگر آنکه در محدوده ۳۶ هزار دلار، شاهد حمایت و یک پیوت خوب باشیم. در این صورت نشانههایی از صعود دیده میشود و بنابراین سناریو سوم محتملتر میشود. اما در تصویر بزرگتر ما یک حمایت در محدوده ۳۰ هزار دلار داریم که فروشندگان در حال قویتر شدن هستند یعنی سقفهای پایینتری که دارد تشکیل میشود. یعنی سناریو ۱ هم احتمال کمی ندارد. حال چگونه تصمیم بگیریم؟ شاخص های تصمیم گیری در جدول زیر مشخص شده است:
با توجه به مطالب عنوان شده، پیشنهاد ما تمرکز بر روی سناریو دوم است که می تواند نقشه راه مناسبی برای فعالین بازار باشد. با توجه به همبستگی مثبت بیت کوین و آلت کوین ها شاید سناریو نویسی برای بیت کوین و داشتن یک نقشه راه بتواند شما را در تصمیم گیری کمک کند. به نظر شما کدام سناریو احتمال بیشتری دارد؟
این تحلیل به قلم تحلیلگر مهمان، آقای عماد کوشا، نوشته شده است و ارزدیجیتال از نظر فنی هیچ تغییری در این تحلیل اعمال نکرده است.
[ad_2]
لینک منبع